טיפ # 4 להסכם ממון.
אחת השאלות היא נפוצות היא: "למה בכלל צריך לעשות הסכם ממון אם ממילא לפי החוק נכסים מלפני הנישואין/ שהתקבלו בירושה/מתנה הם נכסים נפרדים?"
לשאלה החשובה והמצוינת הזו יש 3 תשובות מצוינות לא פחות:
- כי חשוב לדעת שאפילו אם הייתה לי דירה בכיכר המדינה שירשתי מסבתי ז"ל עוד לפני שהכרתי את בן/בת הזוג שלי, אבל גרנו בדירה ביחד, נולדו לנו ילדים, ואפילו מדי פעם שיפצנו ושידרגנו את הדירה – בתי המשפט רואים בדירת המגורים "גולת הכותרת" של מערכת היחסים הזוגית. לכן, בכל מה שקשור לדירות מגורים, אין ספק שחייבים לערוך הסכם ממון.
- כי גם אם קיבלתי כספים בירושה או במתנה אבל הטמעתי אותם ברכוש משותף, למשל בחשבון בנק משותף או לצורך רכישה של דירת מגורים או אפילו הקמת עסק משותף – אז במקרה של סכסוך ומחלוקת הצד השני יטען שהכספים הפכו למשותפים גם כן, וזו טענה לא קלושה בכלל.
- כי בסופו של דבר חייבים לזכור שפסקי הדין של בתי המשפט משתנים, ומה שנכון היום לא יהיה נכון מחר. כך למשל, ממש לאחרונה בפסק דין חדשני קבע בית המשפט המחוזי ש-4 דירות שנרשמו על שם הבעל בלבד והיו פרי מגרש שקיבל הבעל בלבד במתנה מאביו – הן בגדר רכוש משותף שמחציתו שייך גם לאישה. נכון, היו בפסק הדין נסיבות מיוחדות שהלוואי על כולנו (58 שנות נישואין, 5 ילדים, נכדים ונינים) אבל בית המשפט קובע שיש להבהיר לבן/בת הזוג באופן ברור שאין כוונה לשתף בנכסים חיצוניים, כך שבן/בת הזוג לא יוכלו להסתמך עליהם לעת פרידה או פטירה.
לכן, אין ספק שאם אנחנו רוצים שנכסים מלפני הנישואין או נכסים שהתקבלו בירושה/מתנה לא יהיו משותפים –חשוב מאוד לערוך הסכם ממון.