"i heard it through the grapevine
not much longer would you be mine"
בשנות ה-60, כשהשיר נכתב, כנראה שהדרך העיקרית לגלות על בגידה של בן או בת זוג הייתה באמצעות שמועות ורכילות – the grapevine.
אבל היום כולנו משתמשים באמצעים טכנולוגיים, וגם מי שבוגד.
אנחנו כבר יודעים למשל שאם לפתע מופיע קוד לנייד ללא סיבה או בן/בת הזוג לוקחים עימם את הנייד לכל מקום וקופצים ממקומם למשמע צליל של הודעת וואטסאפ – יכול להיות שזה תמרור אזהרה.
ויש גם דרכים מתוחכמות יותר. במקרה של ר' היא גילתה יום בהיר אחד שלבעלה יש פרופיל פייסבוק מפוברק ממנו הוא מנהל רומן כבר שנים. ר' הייתה שבורת לב והגיעה אלינו מוכנה היטב ומצוידת בראיות חותכות לבגידה: תכתובות שהשיגה מהפייסבוק בין בעלה והמאהבת והקלטה של שיחה בין ר' ובין בעלה במהלכה הוא מתחנן שתסלח לו על הרומן.
ר' שאלה אותנו האם היא יכולה בכלל להשתמש בראיות האלו בהליכים משפטיים?
לגבי הקלטה של השיחה בין ר' ובין בעלה התשובה היא פשוטה למדי – כן.
עם זאת, לגבי התכתובות מהפייסבוק התשובה מורכבת יותר, שכן ייתכן שמעשיה של ר' מנוגדים לחוק הגנת הפרטיות. אילו ר' תשמש בראיות אלו, היא עשויה למצוא את עצמה חשופה לתביעה. במקרה אחד אף חויב בעל לשלם לאשתו ולילדיו סכום של 90,000 ₪ בגין פגיעה בפרטיותם (מוזמנים לקרוא את פסק דינה המרתק של כב' השופטת נאוה גדיש בתמ"ש (פ"ת) 3653-04-16).
ובשורה התחתונה, תמיד הכלל הוא שלפני שאנו חושפים בפני הצד השני אילו ראיות יש בידינו חשוב להתייעץ עם עורך דין ולוודא שהראיות האלו, ובעיקר האופן בו הן הושגו, לא חושפים אותנו לתביעה פוטנציאלית בסכומים של עשרות אלפי שקלים.